torsdag 22 oktober 2020

Några aktuella händelser sen sistJaha ja, då var det torsdag och dags att samla ihop några aktuella händelser.

Det var i fredags förra veckan en fransk lärare mördades under en lektion om yttrandefrihet, p.g.a. lektionen om yttrandefrihet. Begränsa ALDRIG yttrandefriheten p.g.a. rädsla för extremister/kriminella våldsverkare. Då har de ju vunnit. Yttrandefriheten och det demokratiska samhället (såsom det är tänkt att fungera) bör väl istället diskuteras ännu mer, inte minst i skolan. Inte minst p.g.a. det alltmer polariserade samhället (världen över). Kommer det att bli ett högriskjobb att vara lärare? Men rädsla och ännu mer tystnad och inskränkning av det fria ordet gör det väl bara värre? Kanske har jag fel. Men jag tror inte det.

Huawei portas från svenska 5G-nät, vilket förstås är helt utmärkt! Socialdemokraterna kanske kan ha sina ljusa stunder emellanåt. Anders Ygeman hanterar det bra, även den påföljande överdrivna reaktionen (vilket bara den gör en misstänksam) från Kinas håll bemöttes bra av svenske energi- och digitaliseringsministern.

Exklusiva Tesla-bilar (dyra elbilar) brann i Malmö. Lär väl ha orsakat läskigt giftig gas p.g.a. batterier? Troligen anlagd brand, grov skadegörelse. Tänker även här på den ökade polariseringen, de ökade samhällsklyftorna, på allt elände som följer på sådant. Nej, Miljöpartiet, det finns inga fördelar med ökad ojämlikhet, inte för klimatet heller.

Amazons intåg i Sverige känns skrämmande. Hur tror ni det kommer att bli? (https://www.dn.se/ekonomi/linus-larsson-amazon-ar-en-angvalt-som-krossar-marknader/)

Veckans lustigaste: "Försäkringskassan återinför krav på läkarintyg". Ha ha, som om det skulle göra någon skillnad, de skiter fullkomligt i era läkarintyg, har de gjort under hela regeringstiden Löfven I och II. Bara ett spel för galleriet. Det betyder ingenting. Avslagen är godtyckliga och inkompetent grundade oavsett.


Lev väl och försvara det fria ordet!👍


2 kommentarer:

  1. Läskiga och kristallklara samlade händelser. Måste bara kommentera brand i el-bilar. Förutom den extremt giftiga gas som bildas när dessa (litium-) batterier brinner, så är de näst intill omöjliga att släcka. Då litium reagerar/brinner i syre, så spelar det ingen roll om brandkåren har "släckt", de börjar brinna igen när nytt litium når syre. Ruskigt, som inte många vet om...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj... verkligen ruskigt! :o

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).