torsdag 29 oktober 2020

Nytt och nött att läsa

Varje torsdag arrangerar Mias bokhörna HelgfråganDelta genom att lägga in er länk och/eller läs andras svar härFöregående vecka avslöjade vi pågående läsning. Denna veckas fråga:


"Har du spanat in något nytt som du vill läsa? 
Bonusfråga: Ska ni fira Halloween?"


Med "nytt" menar Mia sådant som ges ut i vår(!), och det har jag alls ingen koll på. Vet knappt hur jag ska överleva närmsta framtiden, våren känns alldeles för avlägsen. Att tänka så långt fram känns bara skräckinjagande. Liksom.

Men ska försöka hämta en reserverad ganska ny bok på biblioteket i morgon (plus några andra äldre).
Biblioteket stänger inte helt än, men de lär dra ner på ytorna man får röra sig på och besöken skall hållas "mycket korta". Så det är väl bäst passa på att hämta böckerna i morgon, helt säker kan man ju inte vara hur det är nästa vecka. Smittspridningen ökar även i den kommun jag befinner mig i (tillhör ett län med de nya lokala restriktionerna som infördes idag).
Den mer nyutkomna boken det handlar om är Peter Fröberg Idlings Nidamörkur. De "äldre" är deckaren Maigrets jul (1975) av Georges Simenon, spänningsromanen Sammanflöden (2009) av Jonas Sjöstedt (ja, den avgående partiledaren) och Peter Høegs De kanske lämpade eller Berättelser om natten (har inte riktigt bestämt mig än vilken av dessa Høeg jag skall välja, förslag någon?).

Bonussvar: Nej (har varken små eller stora barn). Uppmärksammar som varje år Alla helgons dag (lördag). Tänder ljus på grav. Coronasäkert med bil till liten kyrkogård ute på vischan. Ingen trängsel där. Tänder kanske ett ljus hemma också i morgon (Aktion Gravljus), för alla långtidssjukskrivna utförsäkrade, och för alla som i den situationen gav upp.11 kommentarer:

 1. Vi har 10 bibliotek i Karlstads kommun så det blir sällan trängsel i vårt närbibliotek i Vålberg ☺️

  SvaraRadera
 2. Georges Simenon skulle var roligt att plocka fram

  SvaraRadera
  Svar
  1. (småbarn och småbarn, våra amerikanska kollegor hade trevliga temafester, en chans att spöka ut sig även som vuxen :)

   Radera
 3. här är också speciella restriktioner och biblioteken har stängt. halloween är inget vi firar. vi tänder ljus

  SvaraRadera
 4. Maigrets Jul läste jag för två år sen och den tyckte jag om! Hoppas du också gör det. :)

  SvaraRadera
 5. När man jobbar som jag på fritids uppmärksammar man sådana händelser med lite maskerad, det gillar barnen. Vi har även haft läsning flera dagar i rad.

  SvaraRadera
 6. Så biblioteket inför begränsningar på ytor att vara på? Sittplatser och så? Det gjorde vi i våras, och fortsätter med det. Vi har öppet som vanligt, och det blir bra spridning på människor, har en hel del hemleveranser. Böcker behövs nog mer än nånsin nu för många.

  SvaraRadera
 7. Bästa Peter H-bok jag läst är "Kvinnan och apan", den tyckte jag var lysande. Hans senare har jag ingen kläm på. Visst är det eländigt att läget blir sämre igen ...

  SvaraRadera
 8. Tack för trevliga boktips.

  SvaraRadera
 9. Ja, det är ju lite olika hur man tänker och känner kring vårkatalogerna. För min del är det jätteroligt och jag älskar att botanisera i dessa kataloger låångt i förväg :)

  SvaraRadera
 10. Har ingen grav att gå till där vi bor, men det brukar vara stämningsfullt!

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).