lördag 28 november 2020

Personalmöte med Döden


”Ja, vi kommer såklart att skriva anställningskontrakt och kollektivavtal finns självklart, jag är inte någon oseriös skojare ska du veta. Jag betalar arbetsgivaravgift för dig, pension och sjukförsäkring kommer du också få. Kommer det bli nödvändigt att ha att göra med Försäkringskassan så lovar jag att hjälpa dig fylla i blanketterna, jag vet att dom krånglar till dessa med flit.”


💀

Arbetsgivaren Döden tar ett snabbt personalmöte med nyanställda Karin i novellen Benkvarnen som finns i Sofia Albertssons novellsamling med samma titel. Och visst, det blev fler meningar än bara en, men det får ni ta, för repliken var så bra. Nämnde här tidigare hur höga förväntningar jag hade när denna bok landade hos mig, känns som om förväntningarna är på väg att infrias. Författaren är verkligen en stjärna på att skriva, det intygas med emfas.

(Hoppas det är okej med ett sådant här blogginlägg trots att boken ännu inte är utgiven. Lovar att hålla inne med recension till releasedatum den 18 december. Perfekta julklappstipset ju. Årets julklapp, en bok såklart! Beredskapstänkandet har väl redan försett de flesta med ett stormkök?)

Varje novell har dessutom en illustration av Kim Engström såväl som av författaren själv, varvat.
Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord "Veckans mening". Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig eller vadsomhelst).Deltagande meningar kan du denna gång finna här3 kommentarer:

 1. Hu då! Känner dock inte alls till författaren i fråga. Mitt bidrag här:
  http://klimakteriehaxan.blogspot.com/2020/11/veckans-mening-om-pengar-och-puts.html
  (tycker det är konstigt att inte fler hänger på)

  SvaraRadera
 2. Hoppas arbetsgivaren är så bra som han själv säger.

  SvaraRadera
 3. Lät spännande ju!

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).