onsdag 2 december 2020

Dagens bokpost: Alpha


Alpha
KG Johansson


Idag: Bokpost, när den är som allra bäst! Redan blev det så dags för Alpha, uppföljaren till Jinn som är pågående läsning (vilken alltså inte längre behöver snål-läsas för att få att räcka länge). Bokflödet stannar inte av, det gör mig lycklig.😉 Att som nu få slalomläsa Sofia Albertssons skräck och KG Johanssons science fiction är givetvis guldläge. För närvarande två bästa svenska författare inom skräck och sf, om ni frågar mig. Är alltså i gott bokligt sällskap för tillfället.👍


Kort presentation Alpha:

"Kriget mot jinnerna är över. Coral Ramsay har vuxit upp och doktorerat, hemma på Hawai’i. Men en dag kommer en ung man på besök. Det är Dreas Argeloos, ynglingen som hjälpte Coral att överlista jinnerna. Fyra jinner, eller fyra aspekter av den groteska dödsmaskinen jinn, är hårt bevakade fångar på planeten Ceti Alpha. Dreas ber Coral att lämna allt och följa med till Alpha.
Jinnerna är maskiner och har fortfarande ett enda mål: att förinta allt biologiskt liv. Någonting kommer att hända och Coral måste än en gång mäta sig mot de obegripliga maskinintelligenserna."

ISBN: 978-91-8020-091-2

Releasedatum: 2020-11-16


Jinntrilogins tredje och avslutande del Megaomega lär enligt bilaga med omslagsteaser komma inom ett par veckor.

Den fullständiga bokserien kommer att bestå av tre trilogier: Noisytrilogin; BeatriceEtt slags frihetArkitekternaSamvetsmakartriloginSamvetsmakarenUnder den döende stjärnanOmega. Jinntrilogin; JinnAlphaMegaomega.


(Måste dessutom tillägga att bokomslaget för Alpha är helt suveränt! Bradbury Building-interiören får mig att associera till filmen Blade Runner, såklart, den  ömtåliga och ängsliga J.F. Sebastians utsatta belägenhet. Ödsligt. Tänk en isolerad karantän på ett sånt ställe. Hu.)Hjärtligt tack för rec.ex. KG Johansson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).