tisdag 26 januari 2021

Dagens bokpost: Striden om Dimön


Striden om Dimön
Mariette LindsteinVilken härlig överraskning som kom med dagens post, femte delen i serien om sekten på Dimön. Riktigt spännande med en fortsättning! Verkar ha tur med att aldrig få slut på böcker att läsa. Att ha tur med en sådan sak betyder oerhört mycket!😍


Om boken/författaren:

"Mariette Lindsteins verklighetsinspirerade böcker om sekten på Dimön har sålts i en halv miljon exemplar världen över. Striden om Dimön är den efterlängtade femte delen i serien.
Julia Frisk har lovat sig själv att aldrig återse Franz Oswald, den före detta sektledaren som huserar på Dimön. Men genom ett olyckligt sammanträffande får Julia och Franz en gemensam fiende, ett frireligiöst brödraskap som kallar sig Ursprungsevangelisterna. Det ryktas att de har en nattsvart kvinnosyn och använder ortodoxa uppfostringsmetoder på sina döttrar.
Julia blir som besatt av att skriva om brödraskapet, och när hon börjar göra efterforskningar öppnar hon ett ormbo av hemligheter, svek och outsäglig ondska. Det dröjer inte länge förrän hon blir sektens måltavla. Den enda som kan hjälpa henne är någon som vet hur de tänker och agerar, någon som är lika skoningslös som de. Hon känner bara en sådan person, men vågar hon riskera att än en gång dras in i Franz Oswalds spindelnät?
***
Mariette Lindstein gick som 20-åring med i den kontroversiella scientologirörelsen. Under 25 års tid arbetade hon på alla nivåer i kyrkan, inklusive i toppen av hierarkin på högkvarteret utanför Los Angeles. 2004 flydde hon. Idag arbetar hon som författare och föreläsare på heltid och har vigt sitt liv åt att upplysa andra om sektproblematiken. Böckerna om sekten på Dimön bygger på hennes personliga upplevelser. Mariette Lindstein är född 1958 och bor utanför Halmstad tillsammans med sin man och deras tre hundar."


Nu är det som det ska vara igen. Tre böcker i pågående läshögen känns så... "normalt", på något sätt. Läslusten får en skjuts. Back on track!Striden om Dimön (Dimön-serien del 5)
Release- och recensionsdatum: 2021-01-22
ISBN: 9789150963410Tusen tack för rec.ex. HarperCollins Nordic
💖


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).